Wanneer draag je een huispak?

In de afgelopen jaren hebben huispakken een duidelijke transformatie ondergaan. Wat begon als een hype, in het beginsel meer op een pyjama leek, vooral gedragen werd door Roy Donders, is nu een vast kledingsstuk in iedere vrouw haar garderobe geworden. In deze blog lees je meer over de 'revolutie' die het dames huispak heeft doorgemaakt de afgelopen jaren.

Het huispak werd en wordt uit de kast getrokken, wanneer er een avond niets gepland staat, na een vermoeiende lange werkdag of bijvoorbeeld op een katerige dag, na een avond waarin iets te diep in het wijnglas gekeken is. Even weg van de hectiek en lekker helemaal niets.

Over het algemeen worden deze momenten in het bijzijn van de vertrouwde omgeving beleefd of volledig alleen. De make-up mag af, haren in een knot, "het maakt toch niet uit, want er is niemand die mij ziet". Hierbij staat dus het innerlijke comfort en de ontspanning voorop en worden alle uiterlijke aspecten even aan de kant geschoven.

Dat laatste is natuurlijk niet volledig vrouw eigen en dat maakt dat het huispak in een revolutie terecht gekomen is. Hoe mooi zou het zijn als een huispak ook buiten de deur gedragen kan worden? In het bijzijn van anderen? Of tijdens het thuiswerken? Met hetzelfde comfort en dezelfde ontspanning. Zonder daarbij in een halve pyjama of een mismatchend trainingspak rond te lopen.

Deze behoeften maken dat huispakken steeds meer weg bewegen van de pyjama en echt een eigen la in de kledingkast opeisen. De la tussen de pyjama's (comfort en ontspanning) en de normale kleding in. De Comfy Pakken zijn net zo comfortabel als een lekker zachte pyjama, maar je kunt er zeker ook gewoon in voor de dag komen. 

 

Terug naar blog