FAQ

Hoe kan ik een product retourneren?

Je kunt ons het ordernummer en artikelnummer mailen om aan te geven dat je een of meerder producten wilt retouneren. We vragen dan wel om dit alleen te doen als het product ongedragen is en voorzien van de originele labels. De mail kan naar info@loungeweare.com. Zodra we het product hebben ontvangen kun je kiezen voor terugbetaling of omruiling. Meer informatie hierover vind je onder aan onze homepagina onder het kopje ''Retouneren en garantie''. 

 

Wat moet ik doen als een product kapot aankomt?

Je kunt ons zo snel mogelijk laten weten dat je pakketje of producten niet in goede staat zijn aangekomen. We zullen met je meekijken of het onder de garantie valt. We kunnen dan kosteloos het product repareren of vervangen.

 

Een product wat ik wil is uitverkocht. Kan dit besteld worden?

Je kunt ons altijd een berichtje sturen als je graag een product zou willen dat is uitverkocht. We kunnen je dan op de hoogte houden of het weer besteld wordt of niet. We hopen je anders te kunnen helpen met het maken van een andere keuze die ook goed bij je wensen aansluit. 

 

Hoe vallen de maten (vooral met one size fits all)?

We hebben in de productomschrijving zo goed mogelijk een beeld proberen te geven over de pasvorm van het product. Zo geven we aan hoe lang het model is op de foto, voor welke maten het product geschikt is en wat de binnenbeenlengte is. We hopen je hiermee voldoende informatie te geven zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je het product aanpast. Ook proberen we hiermee het aantal retours te minimaliseren en dus ook bewuster met de verzendingen om te gaan.

 

Produceren jullie de producten zelf?

Nee, we hebben al onze producten ingekocht bij leveranciers. De kleding hebben we voornamelijk ingekocht vanuit Parijs. De accessoires komen uit Nederland en Duitsland.

 

Hoe duurzaam is Lounge We Are?

Al onze producten zijn ingekocht in Europa (Nederland, Frankrijk, Duitsland en Polen). We selecteren onze producten op materialen, stoffen en fabrikanten. Naast onze inkoop, proberen wij in de verkoop het aantal retouren te minimaliseren, zijn onze verpakkingen van karton of gerecycled plastic en zijn de bedankkaarten van karton.