Hoe kies je het perfecte loungepak?

Om te bepalen wat het perfecte loungepak is, is het natuurlijk belangrijk om te weten, waarvoor het huispak gaat dienen. De toepassingen van loungekleding zijn heel erg divers. Denk hierbij aan: thuiswerken, huishouden, reiskleding, ontspanning. Andere factoren zijn kleur, stof en besteding. In dit blog lees je er alles over.

Toepassingen van loungepakken

"Huispakken" is inmiddels eigenlijk een achterhaalde benaming van een loungepak. Toch gebruiken veel mensen nog deze typering. Loungewear sets worden namelijk vooral thuis gedragen. Echter roepen huispakken bij veel vrouwen de gedachte op aan een 'huismus' die de hele dag zonder make-up het huishouden doen. 

Niets is minder waar, want loungepakken worden tegenwoordig ook gewoon gedragen voor gelegenheden waarin het uiterlijk vertoon niet volledig afgevlakt kan worden. Steeds meer mensen vinden comfort namelijk belangrijk, óók buiten de deur en tijdens werkuren.

Momenten waarop comfort en het uiterlijk vertoon het liefst samen gecombineerd worden zijn momenten waarin vrouwen wel binnen een vertrouwde kring (lees vrienden, familie) zijn, maar niet per se thuis. Denk hierbij aan een lange autorit, een rondje met de hond of een luie borrel bij vriendinnen. Natuurlijk is het huispak ook nog steeds heerlijk om thuis te dragen op een ontspannen zondag of tijdens het stofzuigen, maar loungekleding is dus breder in te zetten.

 

Kleuren loungepakken


Naast de toepassing wil het oog ook wat en voor veel vrouwen is er ook een specifieke wens voor de kleur van een loungepak. De meest populaire kleur voor huispakken en loungewear sets is beige. De kleur beige straalt rust en ontspanning uit. Wanneer luxe een grotere rol speelt zijn blauw en groen geschikte kleuren. Vrouwen die van eenvoud houden en een huispak willen dat "altijd goed is" kiezen graag voor zwart of bruin.

 

Stoffen van loungepakken

Loungewear wordt vooral gedragen voor comfort en secundair uitstraling. De stoffen die de meeste comfort met zich mee brengen zijn: viscose, katoen, bamboe, zijde, kasjmier en wol. Al deze stoffen zijn zacht, ademend en flexibel in de pasvorm. Een goed loungepak kenmerkt zich door een mix van deze stoffen om tot de perfecte materialen te komen. Omdat loungepakken vaak gekocht worden voor comfort is uitstraling ondergeschikt. De stoffen maken niet per definitie de luxe uitstraling: dit zit meer in design en pasvorm. 

Bij de meeste van de comfy sets van Lounge We Are worden de meeste van bovengenoemde comfortabele stoffen gebruikt.

 

 

Prijs van loungepakken

Tot slot maakt het bestedingspatroon onderdeel uit van wat het perfecte loungepak, het perfecte loungepak maakt. Zo zijn er al loungepakken te vinden vanaf €35,-. Dit zijn vaak joggingpakken: heerlijk comfortabel, maar misschien niet altijd even luxueus of elegant. 

In het hogere segment is er loungewear vanaf €100,-. Hier spelen vaak merk of dure stoffen een grote rol. Niet noodzakelijk, maar wanneer de portemonnee het toelaat: waarom niet ;)?

In de prijscategorie hier tussenin zijn er ook veel loungepakken te verkrijgen die naast comfortabel ook een casual uitstraling hebben. Voor €50,- is het dus al mogelijk om er warm, comfy en toch netjes bij te zitten. Bij Lounge We Are hebben de meeste huispakken een prijs van rond de €60,- en  tot €100,-. 

Luxe huispakken voor heerlijk zachte prijs, dus :)

 

Terug naar blog