Loungewear Set Dames blog

Waarom loungewear een bijdrage kan leveren aan een goede mentale gezondheid

Loungewear is niet zomaar een kledingstuk. Een fijn huispak kan dienen als schild en als fysiek signaal naar je hersenen om even af te schakelen. Én juist dat 'afschakelen' heeft een wetenschappelijk bewezen effect op de mentale gezondheid. In deze blog lees je er alles over.

Steeds meer mensen ervaren moeite met het bewaken van hun mentale grenzen. Dit leidt tot een significante groei in depressies en burn-outs. We zijn zijn geneigd om altijd maar door te gaan: in ons werk, sociaal leven, gezinsleven en relatie.

Het is niet gemakkelijk om mentale druk uit te zetten of tegen te gaan. Misschien klinkt het gek, maar een huispak kan een 'verdedigingswapen' zijn. Zoals eerder benoemt speelt het bewaken van de mentale grenzen een belangrijke rol. Het af en toe 'uitstaan' wordt door veel mensen als saai en eenzaam ervaren. Niets is minder waar: uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat afschakelen een bijdrage levert aan een goede mentale gezondheid. 

Nu vraag jij je nog steeds af: wat voor rol een huispak kan spelen in dat afschakelen? Als volgt: een huispak kan er fysiek en mentaal voor zorgen dat jouw lichaam én geest overgaan in de rustmodus. Door bij thuiskomst na een lange dag werken, je bijvoorbeeld om te kleden van je formele werkkleding naar je comfortabele huispak, schakel je letterlijk af. Of aan het einde van een intensief weekend, je zondag in te vullen met een dagje niets; in je favoriete huispak. Dit is hét signaal naar jezelf om alles los te laten en van de actieve modus naar de rustmodus te gaan. Maak er een ritueel van en je zult de positieve effecten snel merken.

De slogan van Lounge We Are is "Switch Off, Lounge On". Bekijk al onze luxe dames huispakken en schakel eens wat vaker even helemaal af.  Het zal je goed doen!

Liefs, Eline

Teddy Dames Huispak Beige Homepage

*De loungewear sets op de afbeeldingen zijn onze Luxe Teddy Huispakken.

 

Terug naar blog