Waarom zijn loungewear sets de ideale thuiswerkkleding?

Waarom zijn loungewear sets de ideale thuiswerkkleding?

Vanaf 2020 is thuiswerken steeds populairder geworden. Voor medewerkers, maar óók voor werknemers. Het scheelt reistijd, voelt vetrouwd, zorgt voor meer flexibiliteit en bij veel mensen bevordert het het werkniveau door een betere concentratie. Bijkomend voordeel is dat je niet per se je ongemakkelijke blazer aan hoeft of je stroeve jeans, maar wat is nu de fijnste werkkleding waarmee je ook nog eens representatief in de videocall verschijnt?

Relaxte zachte stoffen

Laten we beginnen met: comfort. Volgens ons is het namelijk niet alleen belangrijk dat jij er goed uitziet, maar ook dat je je goed voelt. De beste outfits, zijn outfits die lekker zacht zijn, misschien wat ruimer of meer stretchy en je lichaamstemperatuur goed reguleren. Stoffen die hieraan bijdragen zijn bijvoorbeeld katoen, viscose en zijde. De V-Hals Polo Set is bijvoorbeeld een zachte set met een stijlvolle look.

Kalme kleuren 

Naast dat je je relaxed voelt in je thuiswerkkleding is het natuurlijk ook belangrijk dat je nog steeds representatief voor de dag komt. Voor een mogelijke videocall, maar ook voor je eigen gevoel. Onderzoek wijst uit dat als je je 'normaal' kleed - en dus niet een traniningspak aandoet, je niet opmaakt, met een knot in je haar - je ook effectiever werkt. Om daarnaast mogelijke collega's en/of klanten in je videocalls niet teveel af te leiden, adviseren wij rustige kleuren met niet te gekken opdrukken. De Casual Comfy Set is een set beschikbaar in kalme kleuren en geen opdruk.

Fijne schoenen of pantoffels

Veel mensen denken bij het thuiswerken alleen aan het bovenlichaam, "de rest ziet degene aan de andere kant van het scherm toch niet". Echter, zoals eerder opgemerkt, is het ook voor jezelf fijner als je er gewoon professioneel bij zit. Hierom adviseren wij een fijne broek en fijne schoenen of pantoffels. Er zijn tegenwoordig veel huispakken, waarbij de top en de broek matchen en wat te denken van pantoffels. Dit voetengoed is weer helemaal terug en zorgt voor comfort en stijl. 

Comfort en professionaliteit

Kortom, de fijnste werkkleding ziet er professioneel uit en is comfortabel. Een combinatie die niet altijd gezien wordt, maar zeker wel verkrijgbaar is, in de vorm van kwalitatieve huispakken.

Tot voor kort schaarde men huispakken en loungewear sets nog onder een kledingsoort die alleen thuis en tijdens een middagje bankhangen gedragen kan worden. Echter is er ook steeds meer stijlvolle loungewear verkrijgbaar: voor binnen en buiten. Op deze manier verschijn je netjes voor de dag én zorg je voor een comfortabele setting: de best-of-both-worlds.

Huispakken met stijl

Bij Lounge We Are selecteren wij onze huispakken en loungewear sets niet alleen op hoe comfortabel de outfits zijn. We kijken ook naar of je voor de dag kunt komen met de loungewear. Dat is fijn voor de thuiswerkende dames onder ons, maar ook op een avond wanneer net de deurbel gaat als jij net de bank aanraakt. Toch?

Terug naar blog